Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


miercuri, 18 martie 2020

”Il ritorno del figliol prodigo”


 Bartolomé Esteban Murillo - Return of the Prodigal Son

Cândva, casele rumânilor aveau la intrare o ușă cu înălțimea destul de mică.
Departe de a fi acesta un exemplu de sărăcie sau zgârcenie, pragul de sus obliga „vizitatorul” să execute involuntar un gest de umilință, plecând capul pentru a intra în odaie.

Ei bine, fără nici un fel de gând rău * față de românii plecați la lucru în străinătate, cred că acum, în situație de revenire în țară în vreme de urgie, la frontiere și în aeroporturi ar trebui de pus niște POS-uri iar alături un afiș cu următorul conținut: 


„Dragi români, întrucât sistemul bugetului de sănătate este supus unui efort neprevăzut, facem apel la generozitatea dvs. rugându-vă să donați orișicât de puțin, chiar și o sumă infimă, necesară achiziționării măcar a unei seringi de unică folosință. 
Vă mulțumim anticipat pentru spiritul vostru de solidaritate”.

Acuma, chiar dacă sistemul de sănătate n-ar fi chiar atât de agresiv solicitat, respectivul POS și anunțul adiacent ar avea exact rolul pragului de sus de la ușile rumânilor de altădată.

Să le mai taie oleacă din elanul avântat al nasului cârn și să le frângă un pic înfumurarea și aroganța amintindu-le de datoria de umilință la intrarea întru adăpost și tratament într-o odaie în care nu au contribuit cu nici măcar un șfanț.
 

 Ludovic Bassarab - ”Întoarcerea carelor cu fîn”

---------------- 

* pentru conformitate, cu ceva vreme în urmă.
Înfumurare de nivel Luciferic.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.